Allsvenskans Anseende Ute I Europa

Med en allsvensk premiär i sikte så är det många som börjat att sätta på sig sitt favoritlags matchtröjor och börjat att planera vilka matcher man absolut inte får missa under säsongen. Man börjar även att spekulera i hur säsongen kommer att spelas ut för sitt lag och vad man har för minimikrav. Detta gör att allt fler fotbollsintresserade går ihop för att njuta av en underhållning som håller hög klass och att man också drömmer om att sitt favoritlag ska ta sig ut på den stora internationella scenen.

 

Många supportrar drömmer om att få se sina lag spela mot de största klubbarna ute i Europa och ett sätt man får göra detta på är genom att avsluta säsongen på en pallplacering, alltså 1–3 plats. Den som vinner Allsvenskan kommer att gå direkt till kvalomgång 1 i Champions League, vilket är den största turneringen ute i Europa, medan de som slutar tvåa och trea får starta i kvalomgång 1 till Europa League. Detta gör att insatserna under en säsong höjts och man gör allt för att få åka ut på ett europaäventyr.

 

Det andra sättet som gör att man får spela ute i Europa är genom den inhemska cupen, som heter Svenska Cupen. Det lag som vinner denna cupen är kvalificerade till spel i Europa League nästkommande år. Om det lag som vinner Svenska Cupen även hamnar på en pallplacering i ligan så tillfaller denna Europa League kvalificering till bäst placerade icke-kvalificerade lag i Allsvenskan.

 

Stor pengavinst för föreningarna som tar sig ut i Europa

För de klubbar som lyckas ta sig ut i Europa väntas det ett stort klirr i föreningskassan. Detta är för UEFA, som ligger bakom dessa turneringarna, har valt att kompensera de medverkande klubbarna rejält. Självklart så ligger det mer pengar i potten hos de som kvalificerar sig till Champions League än de som tar sig till Europa League, men tillskottet är välkommet oavsett.

 

Att sig ut i Europa är även ett sätt för föreningarna att visa upp sig på den stora internationella scenen. Detta kan göra så att andra klubbar får upp ögonen för spelarna och man sedan får ett större bud på dem än man vanligtvis hade fått annars.

 

Svenska lag höjs till skyarna

När svenska föreningar har tagit sig ut i Europa och mött de bästa klubbarna så är det många som blir förvånade över hur bra supportrar det finns i Allsvenskan. Inramningen för både lokala derbyn och europakvällar är magiska och många blir tagna av hur bra stämning det är på läktaren.

 

I spelet på planen så är det även många som blivit förvånade över hur bra klass Allsvenskan håller. Många räknar på förhand att Allsvenskan är en blåbärsliga som inte kan ge ett större motstånd, men det har tillexempel Malmö FF visat gång på gång att så inte är fallet. Detta gör att anseendet för Allsvenskan höjts upp några snäpp och man nu inte anser att det är en drömlottning för de europeiska giganterna.

 

Intresset växer för varje år

Att intresset växer för Allsvenskan för varje år är därmed inte så konstigt. Vi kan se att allt fler går till sitt lokala lag för att ge sin support och att allt fler börjat att satsa pengar på att sitt lag ska vinna på genom olika nätcasinon (du hittar t.ex. mer information om odds här). Denna framfart har gjort så att allt fler har fått upp ögonen för ligan och vi ser inte heller att trenden är på väg att ändras.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *